Tanca els ulls i escolta...

dimarts, 6 de juliol del 2010

Robben Island

(Això s'acaba. D'aquí uns minuts comença la primera semifinal. Només 4 partits. Pels carrers, cada vegada menys varietat de samarretes. El cansament es nota a tot arreu. Com aquest ordinador obert davant meu sense ningú a la cadira. Hi ha algú dormint a terra...)

Robben Island. R200 el preu de l'entrada -l'equivalent a uns 20 eurus. L'hora de la visita, aquest matí a les 10. Hi arribem tard per culpa d'un taxista carregat d'excuses. Tant és. Hi ha mala mar i s'han suspès tots els viatges a l'illa. Demà està tot ple. O sigui que Robben Island ens quedarà en el record imaginari i en les factures dels regals. I també en una visió llunyana, allà darrere el mar. Onades altes però també un cel serè. Allà lluny es percep la silueta de l'illa. El passeig matinal pel Waterfront ens omple les bosses i les ganes de tornar a la ciutat. Queda pendent Robben Island i tants altres racons.

Comença el futbol. Semifinal Holanda - Uruguai. M'expliquen que els aficionats holandesos no tenen vergonya anant pel món. És cert. Pares de família vestits d'holandeses amb faldilles i trenes artificials, vestits de lleons taronges... de dalt a baix i passejant-se pel centre de Ciutat del Cap. Això és una festa. Els uruguaians s'hi afegeixen amb passió, cantant i movent el braç amb la mà oberta. L'Uruguai, 3'5 milions d'habitants.

El mar aquest matí. Esverat i assolellat. Al fons es percep la silueta de Robben Island

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada